Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Geschiedenis VSA


In 1977 startte dhr. P.W. van Spijk als Nederlandse agent van het merk Bott, een van de meest prominente namen in de wereld van werkplaatsinrichtingen en bedrijfswageninrichtingen. Het Duitse merk werd in Nederland breed op de kaart gezet en had veel succes. Van Spijk breidde zijn bedrijf uit met een aantal andere agentschappen voor fabrikanten van ijzerwaren en technische onderdelen. Naast zijn vrouw werden verschillende medewerkers in dienst genomen om het groeiende klantenbestand te kunnen bezoeken.


Groei

In 1989 kwam zoon Robert het bedrijf versterken. In deze tijd werd ook een magazijn in Son gebouwd vanwege de voorraadfunctie die VSA voor verschillende fabrikanten kreeg. Oprichter P. van Spijk ging zich toeleggen op export en richtte HWI (Holt Waterloo International) op, terwijl zijn vrouw en zoon Robert VSA gezamenlijk aanstuurden en verder uitbreidden.

"Van agent groeide VSA steeds meer uit tot importeur en distributeur van haar merken."


Zoon Erwin van Spijk volgde op dit moment nog een opleiding in de financiële wereld en kwam later in het familiebedrijf. Onder de VSA Holding werd ook 'Bott Nederland B.V.' opgericht.
Naast werkplaatsinrichting, bedrijfswageninrichting, ijzerwaren en machines ging VSA zich ook oriënteren op andere branches. Het aantal merken nam verder toe en het bedrijf richtte zich niet langer alleen op de vakhandel maar ook op bouwmarkten. Ook de service richting fabrikanten en klanten werden uitgebreid. Van agent groeide VSA steeds meer uit tot importeur en distributeur van haar merken. Vrijwel alle producten worden uit eigen voorraad binnen 24 uur bij de klant geleverd.

In 2007 zette VSA een grote stap met de toevoeging van een aantal belangrijke merken op het gebied van onder andere sensortechniek, verlichtingsoplossingen en gereedschappen. Met verlichting werd het bestaande pakket verder aangevuld. Ook werd in 2007 de Belgische vestiging VSA Handel BvBa gestart.


 Eerste pand aan de Koestraat 25A (1977) 

 Tweede kantoorpand aan de Koestraat 36 (1986)

In de loop van de jaren is VSA van een klein familiebedrijf uitgegroeid tot een grootschalige leverancier met in haar leveringsprogramma een groot aantal gerenommeerde merken. In al die tijd heeft VSA al heel wat stappen gemaakt en in 2013 stond misschien wel de grootste stap op het programma. VSA bouwde een gloednieuw pand en introduceerde meteen ook een fris, nieuw logo met bijbehorende huisstijl.

 Derde kantoorpand op De Scheper 260 (2004)Huidig kantoorpand op De Scheper 402 (2014)

VSA blijft ook na 2013 niet stilstaan en groeit flink door. Het nieuwe pand wordt al snel te klein en VSA breidt in 2017 uit met een grote aanbouw van het magazijn:

Image title                                                                                                                                                                          Uitbreiding van het nieuwe pand (2017)


Aan het laden
Aan het laden