Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Steinel - The inventors' company

De specialist voor sensortechnologie, Sensor gestuurde verlichting en thermisch gereedschap


In 1959 richtte Heinrich Wolfgang Steinel het bedrijf STEINEL op in Herzebrock-Clarholz. Sindsdien heeft STEINEL zich consequent verder ontwikkeld, van pionier tot marktleider op het gebied van technologie en innovaties in de marktsegmenten lichtsturing m.b.v. sensortechniek evenals hetelucht- en lijmpistolen. In de eigen ontwikkelingscentra in Duitsland, Tsjechië en Zwitserland ontstaan innovatieve en intelligente producten met wereldfaam. De productie vindt uitsluitend plaats in de eigen fabrieken in Duitsland, Zwitserland, Roemenië en Moldavië. Het succesrecept van STEINEL heet 'made in Europe'.

Steinel Intelligent & Steinel Professional

Met de merken STEINEL Intelligent en STEINEL Professional worden tegenwoordig producten en oplossingen zowel voor doe-het-zelvers als voor professionele vakmensen aangeboden.

Steinel Intelligent verlichting voor particulieren

Kwalitatief hoogwaardige producten voor de doe-het-zelver voor meer veiligheid en comfort in het dagelijkse leven worden onder de merknaam STEINEL verkocht in geselecteerde bouwmarkten. Producten 'made by STEINEL' worden wereldwijd gewaardeerd vanwege hun goede functies, de eenvoudige bediening, hun goede prijs/kwaliteitverhouding en hun duurzaamheid.

Nieuwste sensortechnologie 

Het merk STEINEL PROFESSIONAL omvat intelligente producten en doordachte systemen voor professioneel gebruik. Energie-efficiëntie en de toepassing van de nieuwste LED- en sensortechnologie komen hierbij op de eerste plaats. STEINEL Professional is als complete aanbieder van geautomatiseerde, efficiënte lichtsturing internationaal de eerste keus.

Topmerk Steinel

Op de klant afgestemde, individuele projecten van de ontwikkeling en de productie tot en met de complete logistiek realiseert STEINEL Solutions in Einsiedeln/Zwitserland. Indien gewenst kunnen voor deze projecten ook de voordelige productiecapaciteiten van de eigen STEINEL fabrieken in Roemenië en Moldavië worden gebruikt. Bekende firma's als Nespresso, BOSCH, Miele en Kärcher maken als gerenommeerde klanten van STEINEL Solutions gebruik van de jarenlange ervaring van STEINEL.

Sensoren en verlichting wereldwijd

Producten van STEINEL worden wereldwijd verkocht, waarbij de kerntaak op Europa ligt. Dankzij de innovatieve kracht en de hoge kwaliteitseisen voldoen bij STEINEL in totaal meer dan 1.300 medewerkers met succes aan de speciale eisen van een groeiende internationale markt.

Bekijk assortiment van Steinel

Download STEINEL GmbH verklaringAan het laden
Aan het laden