Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
WD-40: door velen beschouwd als de Nr.1 probleemoplosser.  Ons Multifunctioneel Product is één van ’s werelds meest direct herkenbare merken. Het wordt gebruikt door professionele bedrijven en in huishoudens over de hele wereld.

WD-40 is meer dan 60 jaar geleden uitgevonden door drie medewerkers van de Rocket Chemical Company. Vanuit een klein lab in San Diego, Californië, waren ze op zoek naar het maken van een lijn van antiroest oplosmiddelen en ontvetters voor gebruik in de luchtvaartindustrie.

Waar staat WD-40 voor?

Toonaangevend in het team was chemicus Norm Larsen, hij was op zoek naar een vocht verdrijvende oplossing voor de NASA die de Atlas space rocket zou beschermen tegen roest en corrosie. Larsen en zijn team hebben het 40 keer geprobeerd om de wereldberoemde formule goed te krijgen. Dit is dus hoe het product WD-40 aan zijn naam komt, Water Displacement – 40th attempt.
Na een tijdje bleek dat werknemers het product mee naar huis namen, waar ze nog veel meer toepassingen ontdekten. Dit leidde vervolgens tot Larsen die experimenteerde om het WD-40 Multi-Use product in spuitbussen te stoppen. Dit lukte en de allereerste spuitbus werd in 1958 in winkels verkocht.

Binnen twee jaar had het bedrijf zich verdubbeld in omvang, en in 1969 werd de Rocket Chemical Company hernoemd naar hun enige product, WD-40.

In de loop der jaren hebben duizenden gebruikers geschreven naar WD-40, om hun unieke toepassingen voor het product te delen. Een van de meest interessante verhalen, was het verhaal van de buschauffeurs in Azië. Zij hadden WD-40  gebruikt voor het verwijderen van een python die zichzelf onder de bus had vast gekropen. Nog een andere bijzondere toepassing was dat van een politieagent die het product gebruikte om een naakte inbreker, die zich had opgesloten in een airconditioning rooster, los te maken.

De formule is een goed bewaard geheim, maar het product blijft vandaag hetzelfde als toen het destijds werd uitgevonden.

Onze merken

Naast de beroemde blauwe en gele bus, bieden we nu een breed scala aan producten voor specialistisch onderhoud en reiniging voor allerlei hobbyisten, liefhebbers, thuisgebruikers en industriële gebruikers.

  • WD-40 Specialist is een lijn van professionele kwaliteit specialistische producten bedoeld voor zware taken van de doe-het-zelf liefhebbers, ambachten en industriële gebruikers.
  • WD-40 BIKE is de nieuwste lijn van producten. Het onderhoudt en biedt oplossingen voor de hele fiets, zodat u uw fietsprestaties kunt verbeteren.

Dus, of het verwijderen van krijt op muren is, of het onderhouden van machines, of uw fiets in tip-top conditie houden, WD-40 is nog net zo handig als dat het altijd geweest is. Zo blijven we de nr.1 probleemoplosser voor elke klus. Een probleem? WD-40 lost het op!!
 

Bekijk assortiment van Crescent


Aan het laden
Aan het laden