Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Veelgestelde vragenHieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over onze service of producten. Staat uw vraag / antwoord er niet bij? Neem dan contact op met ons: +31 499 57 18 10 of info@vanspijk.nl
Als B2B klant van VSA kunt u zich bij ons aanmelden door contact met ons op te nemen. Vermeld hierbij alstublieft uw:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Bedrijfsnaam
  • Klantnummer

Als eindgebruiker kunt u zich aanmelden via de website
Als B2B klant van VSA krijgt u met een account toegang tot het klantenportaal waarin u de mogelijk hebt om afbeeldingen, brochures en prijslijsten te downloaden,  voorraden live in te zien en worden uw specifieke prijzen bij de producten zichtbaar. 
Hiervoor staan onze medewerkers voor u klaar om dit voor u te wijzigen. Bel +31 499 57 18 10 of e-mail naar info@vanspijk.nl
De prijzen in de webshop zijn exclusief BTW.
Neem dan contact op met VSA via +31 499 57 18 10 of info@vanspijk.nl en wij zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen.
Bij bestellingen met een totaalbedrag tot € 200,00 vragen wij € 10,00 vrachtkosten.
Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 200,00 tot € 400,00 vragen wij € 15,00 vrachtkosten.
Boven een totaalbedrag van € 400,00 wordt uw zending franco verstuurd (! m.u.v. bott producten)

De franco grens van bott bestellingen blijft vooralsnog op € 1.500,00. Onder dit bedrag vragen wij een bijdrage van 2% van de netto waarde + € 5,00.
 
Tot € 100 betaalt u € 4,95 aan verzendkosten.  Als u voor meer dan € 100 euro bestelt, dan hoeft u geen verzendkosten te betalen.
Bestellingen ophalen bij onze vestiging in Oirschot is mogelijk op afspraak.
Voor onze klanten geldt:
Retourneren in overleg.

Voor particulieren geldt:
Zelf retourneren met het retourformulier.
Download het formulier hier
De dealer is NIET het afleveradres voor uw bestelling. Wij leveren uw bestelling bij u thuis af.

Een dealer ofwel servicepunt fungeert als contact bij eventuele schade aan het product binnen het garantietermijn. Bent u een B2C-klant en heeft u schade binnen het garantietermijn? Neem contact op met de door u geselecteerde dealer. 
Steinel is een Duits product en in Duitsland worden andere kleurcoderingen voor de elektrische bedrading gebruikt dan in Nederland. In Duitsland is de fase draad zwart terwijl dit in Nederland bruin is. De bruine draad wordt in Duitsland als schakeldraad gebruikt terwijl dit in Nederland de fase draad is. Als u de stroomvoerende draad (L) aansluit op de zwarte draad in de sensorlamp en de nul draad (N) op de blauwe draad in de sensorlamp zal hij correct gaan functioneren. Bij een aantal lampen blijft er een bruine draad (L’) over, deze kan gebruikt worden om een andere verbruiker mee te laten schakelen, bijvoorbeeld een ventilator in toilet ruimtes. Wanneer bijvoorbeeld de lamp blijft branden dan zou dit veroorzaakt kunnen worden doordat deze fout is aangesloten.

Aansluiting
Steinel is een Duits product en in Duitsland worden andere kleurcoderingen voor de elektrische bedrading gebruikt dan in Nederland. In Duitsland is de fase draad zwart terwijl dit in Nederland bruin is. De bruine draad wordt in Duitsland als schakeldraad gebruikt terwijl dit in Nederland de fase draad is. Als u de stroomvoerende draad (L) aansluit op de zwarte draad (L) van de sensor en de nul draad (N) op de blauwe draad (N) in de sensor moet vervolgens de te schakelen lamp worden aangesloten. Hierbij moet de schakeldraad op de bruine draad (l’)in de sensor aangesloten worden en de andere op de blauwe draad (N) van de sensor. Vervolgens de instelschroeven voor de licht gevoeligheid, brandduur en afstand allen halverwege zetten. Een doos over de sensor plaatsen en met de hand een beweging in de doos maken. Hierna zal de lamp gaan branden.
Wanneer bijvoorbeeld de lamp blijft branden dan zou dit veroorzaakt kunnen worden doordat deze fout is aangesloten.
HF-sensorlampen - ook met bescherming IP44 - zijn niet bedoeld voor gebruik en montage buitenshuis. In verband met de hoogfrequentie sensor die ook niet menselijke bewegingen (bijv. van auto's) kan registreren, zou de lamp bij iedere waargenomen beweging inschakelen.
Het 360° registratiebereik kan traploos, elektronisch worden ingesteld. Bovendien kan bij sommige modellen de reikwijdte gericht worden verkleind m.b.v. aluminium platen. Gedetailleerde informatie over uw lamp vindt u in ons productoverzicht.
Het instellen van permanent brandend licht is mogelijk met een wissel- of serieschakelaar in de toevoerkabel.
De HF-sensor kan ook door glas, hout en snelbouwwanden heen dingen registreren. Bovendien registreren HF-sensoren ook niet-menselijke bewegingen, zoals van een lift. Hierdoor kan het gebeuren dat wanneer de reikwijdte is ingesteld op maximaal er een beweging achter een deur of snelbouwwand wordt herkend. In dat geval moet de reikwijdte worden verkleind.
De infrarood-sensorlamp moet ca. 2 m tot max. 2,5 m hoog worden aangebracht - houd echter rekening met bijzondere aanwijzingen, aangezien de lamp anders niet het beoogde gebied tevredenstellend kan bewaken.
STEINEL-sensoren hebben afhankelijk van het model meestal een max. reikwijdte van 12 m die bij een radiale looprichting (naar de sensor toe) kan verkleinen. Dan ligt de reikwijdte meestal bij 2-5 m.
De lamp is waarschijnlijk aan een erg lichte zo niet witte wand gemonteerd en schakelt aan i.v.m. de eigen weerkaatsing van de led-lichtkrans in de voet van de lamp die tegen de wand straalt. Bescherm het gedeelte van de lens van de minisensor dat naar de wand gericht is met zwart plakband af, om deze eigen weerkaatsing te voorkomen. Want het muurgedeelte moet door de sensor niet geregistreerd kunnen worden.
Infrarood-sensoren reageren op warmtestraling. Door de ontbrekende warmtestraling in verband met de isolatie van voertuigen of omdat een auto net werd gestart, reageren de infrarood-sensoren niet.
Wanneer deze lampen en spots niet uitschakelen, werd de 230 volt toevoerkabel waarschijnlijk op het uitgaande kroonsteentje (schakeluitgang) aangesloten. Controleer a.u.b. de aansluitingen bij L en N.
Lux is een eenheid voor het meten van de lichtsterkte. 2 lux betekent duisternis en 2000 lux betekent daglicht.
Het eigen verbruik van de bewegingssensoren is < 1 watt.
Nee, na een stroomuitval of stroomonderbreking blijven alle eerder ingestelde waarden bewaard.
Een parallelle schakeling is mogelijk met de volgende Steinel sensorlampen: L15, XLED Home 1, HS150, L330, L331) en alle nieuwe led-infrarood-sensorlampen (L625, L665, L666…)
Alleen infrarood-sensorlampen die over een extra schakeluitgang beschikken, kunnen parallel worden geschakeld (L 330 S, L 331 S, XLED Home 1 of HS 150).
Onze lampen L 860, L 867, L 270, L 271, L 274, L 260 en GL 60 zijn uitgerust met een speciale interne zekering die de elektronica moet beschermen tegen ernstige beschadigingen. Wanneer deze interne zekering werd geactiveerd, moet u de lamp eerst uitschakelen, vervolgens het lampje controleren of vervangen en de lamp pas daarna weer inschakelen.
Er mogen meerdere infrarood-bewegingsmelders parallel worden geschakeld. Een uitzondering is hier de IS 2180-5. Gedetailleerde informatie vindt u bij de technische gegevens en in de gebruiksaanwijzing van de betreffende bewegingsmelder.
Er mogen niet meer dan max. 5 infrarood-bewegingsmelders parallel worden geschakeld.
Principieel kunnen ook led-lampen worden geschakeld. Wij wijzen er echter op dat led-lampjes met zeer kleine spanningen werken en daardoor ook bij inductiespanningen kunnen nagloeien. Hier is dan het gebruiken van een extra relais handig dat de led-lampjes op alle polen scheidt. Uitzonderingen vormen de sensorschakelaars HF 360 UP/AP, IR 180 UP/AP en NF 50.
Infrarood-bewegingsmelders reageren op temperatuurverschillen tussen objecten en de omgeving. Die kunnen van mensen of dieren zijn, maar ook van luchtverplaatsingen bij hevige wind, takbewegingen of struiken komen.
Infrarood-bewegingsmelders schakelen tot een temperatuur van -25 °Celsius betrouwbaar.
Dat is sterk afhankelijk van het model. Gedetailleerde informatie vindt u bij de technische gegevens en in de gebruiksaanwijzing van de betreffende bewegingsmelder.
Het eigen verbruik van de infrarood-bewegingsmelder is < 1 watt.
Infrarood-sensoren reageren op warmtestraling. Door de ontbrekende warmtestraling in verband met de isolatie van voertuigen of omdat een auto net werd gestart, reageren de infrarood-sensoren niet.
Steinel sensoren hebben afhankelijk van het model meestal een max. reikwijdte van 12 m die bij een radiale looprichting (naar de sensor toe) kan verkleinen. Dan ligt de reikwijdte meestal bij 2-5 m.
De infrarood-bewegingsmelder moet ca. 2 m tot max. 2,5 m hoog worden aangebracht - houd echter rekening met bijzondere aanwijzingen, aangezien hij anders niet het beoogde gebied tevredenstellend kan bewaken. Een uitzondering vormen de IS 345 Highbay en aanwezigheidsmelders. De aanbevolen montagehoogte vindt u bij de technische gegevens.
Dat ligt eraan dat niet het toerental van de ventilator wordt verhoogd, maar de lucht bij verhoging van de verwarmingsstand wordt verwarmd, zich uitzet en een groter volume inneemt. De ventilator kan daardoor bij gelijkblijvend toerental meer lucht verplaatsen.
In de verwarmingsspiralen wordt het isolatiemateriaal Mikanit gebruikt. Dit is een in de natuur voorkomend mineraal dat een zeer hoog isolerende werking heeft wanneer het met isoleerhars wordt geperst. De ingeperste isolerende stoffen moeten eerst verdampen, wat geheel ongevaarlijk is. Laat het apparaat daarom rustig eerst 5 minuten warmlopen.
Het is gebleken dat behalve de lijmpatronen van STEINEL ook de originele Henkel-lijmpatronen altijd aan de eisen van patroondikte en vloeivermogen bij het vloeibaar worden voldoen. Andere aangeboden lijmpatronen kunnen in dit opzicht soms verschillen. Het gevolg daarvan is dat de lijm ongecontroleerd naar buiten stroomt of dat negatieve afwijkingen van de dikte niet worden teruggehouden door de voortstuwing. De lijm zou dan in het lijmpistool kunnen stromen. Schade die hierdoor ontstaat valt niet onder de garantie.

Aan het laden
Aan het laden